Ali B Op Volle Toeren (ABOVT)

Ali B Op Volle Toeren (ABOVT)
23 March 2011 cloud9music

Op 25 maart zal  Cloud 9 Music het album van Ali B genaamd ‘Op Volle Toeren’ releasen, gebaseerd op de gelijknamige televisie-serie!

De artiest Ali B behoeft nauwelijks introductie. Als rapper debuteerde hij in 2004 met het album ‘Het Leven van de Straat’ wat hem diverse muziekprijzen en waardering van een breed publiek opleverde.  Kort daarop  scoorde hij samen met Marco Borsato een nr 1 hit. Ali B ontwikkelde zich als een veelzijdig artiest. In 2004 volgde een succesvolle tournee door heel Nederland en maakte het theaterpubliek voor het eerst kennis met een rapper die een vernieuwende cabaretvoorstelling neerzette. Hierna volgde diverse hitsingles, een tweede album, vele optredens in binnen- en buitenland en een eigen tv-show, ‘De Flat van Ali B’.

In het theaterseizoen 2009/10 stond Ali B ruim 80 keer op het podium in theater door heel Nederland met de tweede cabaretvoorstelling ‘Wie Ali zegt, moet B zeggen’ en volgde een hectisch jaar als vader, tv-bekendheid en entertainer. Nu, begin 2011, werkt Ali B aan zijn derde album en maakt hij het alom geprezen tv-programma ‘Ali B Op Volle Toeren’.

In deze acht-delige serie neemt Ali B een rapper uit zijn wereld mee naar die van een artiest van vroeger, met de bedoeling een ‘remix’ van elkaars hit te maken. Meestal kennen de ‘oude’ en ‘nieuwe’ artiesten elkaar niet of hebben ze vaag iets over de ander gehoord. Het is aan Ali B om de brug te slaan en dat lukt hem heel goed. Aan het eind van elke aflevering, in de studio in Almere, laten de artiesten elkaar live het liedje horen dat zij de afgelopen week hebben gemaakt. En dat levert een serie van zestien hele bijzonder en persoonlijke tracks op.

Tracklist:

Ali B ft keizer Troubadour 2011

Lenny Kuhr – Spijt

Ali B ft Fresku – De clown 2011

Ben Cramer – Hey Man

Ali B ft Kleine Vezerik – Telkens weer

Willeke Alberti – Meisje Luister 2011

Ali B ft Negativ – Papa 2011

Stef Bos – Dingen gedaan 2011

Ali B ft Darryl – Bonnie

Bonnie st Claire – Heejo

Ali B ft Yes-R – Rosamunde 2011

Dennie Christian – Uit Elkaar 2011

Ali B ft Gio – Brandend Hart

Anneke Gronloh – Obsessie 2011

Ali B ft Winne –  nog geen titel bekend

Henny Vrienten – nog geen titel bekend