Lady Lounge album met Do, Birgit Schuurman en Jennifer Ewbank op # 1

Lady Lounge album met Do, Birgit Schuurman en Jennifer Ewbank op # 1
1 September 2011 cloud9music
Lady Lounge album met Do

Amsterdam, 1 september 2011 – Het album Lady Lounge waarop zangeressen als Do, Leonie Meijer, Sabrina Starke, Jennifer Ewbank, Birgit Schuurman en Krystl bekende popklassiekers hebben omgebouwd tot een lounge-song is nog geen week na release het best verkochte album van Nederland via iTunes. Het nieuwe concept stoot vandaag het nieuwe album van David Guetta van de eerste plaats.

Het album werd woensdagmiddag in Bitterzoet in Amsterdam gelanceerd. Belle Perez, Leonie Meijer, Carolina Dijkhuizen, Pearl Jozefzoon en Jennifer Ewbank zongen deze middag hun prachtige bijdrage van het album. Ook Lois Lane, Shary-An en Birgit Schuurman namen het album in ontvangst deze middag.

Zangeres Do nam een zwoele versie voor haar rekening van het nummer ‘Move Closer’, een enorme hit uit de jaren tachtig voor Marilyn Martin. ”Lounge is voor mij een synoniem voor ontspannen, even wegdromen naar een andere wereld. Dit is een unieke gelegenheid voor mij om samen met mijn vrouwelijke collega’s, een album te maken waarbij we dat gevoel van rust en ontspanning onder het genot van deze heerlijke lounge tracks kunnen delen”, aldus de zangeres.

De zusjes Monique en Suzanne Klemann van Lois Lane namen hun eigen top 10-hit ‘It’s the first time’ uit 1989 opnieuw onder handen, Sabrina Starke maakte een compleet nieuwe versie van ‘Hedonism’ van Skunk Anansie en Birgit Schuurman maakte de meest sensuele versie ooit van het nummer ‘Just say yes’ van Snow Patrol.”Fijn om via dit soort muziek bij mensen ‘binnen te dringen’ terwijl ze het niet doorhebben. Dat is wat lounge doet, het is een soort ‘niets aan de hand’ muziek en ondertussen voel je je toch anders na de CD te hebben beluisterd”. Aldus Birgit. “Het nummer stond er na 4 takes op, ik was heel relaxed tijdens het inzingen en dat hoor je denk ik wel terug.”

Ook Leonie Meijer (Message in a bottle-The Police), Twarres (Heart of glass-Blondie), Carolina Dijkhuizen (I don’t want to talk about it-Rod Stewart, Pearl Jozefzoon(Crazy-Gnarls Barkley), Belle Perez (Angel Eyes-Wet Wet Wet) en Shary-An (Rude Boy-Rihanna) hebben een bijdrage geleverd aan het door Frank Wijn, Dorian Broekhuyse en Mark den Hartog geproduceerde album. De heren zijn onder meer bekend van de succesvolle Supperclub albums en producties van oa Total Touch en Jocelyn Brown. www.cloud9music.nl/ladylounge