Single ‘Wereldwijd Orkest’ Metropole Orkest & Friends binnen op eerste plaats Single Top 100!

Single ‘Wereldwijd Orkest’ Metropole Orkest & Friends binnen op eerste plaats Single Top 100!
28 November 2011 cloud9music

Amsterdam, 25 november 2011 – De single ‘Wereldwijd Orkest’ van  Het Metropole Orkest  samen met een aantal Nederlandse topartiesten komt vrijdag van niets binnen op de hoogste plek van de Single Top 100! Het nummer, uitgebracht door Cloud 9 Music, is geschreven door John Ewbank en Han Kooreneef, wordt  gezongen door Edsilia Rombley, Leonie Meijer, LA The Voices &Gordon,  3JS, Jennifer Ewbank, Ruth Jacott, Paul de Munnik, Giovanca, Glennis Grace, Karin Bloemen, Lee Towers, Hind en Trijntje Oosterhuis. De muziek is uiteraard van het Metropole Orkest.

Het is voor het eerst dat het orkest een dergelijk nummer onder eigen naam uitbrengt. Doel van het nummer is om het kabinet Rutte uit te dagen om anders te kijken naar de wijze waarop de voorgenomen bezuinigingen op het orkest worden doorgevoerd. En om te laten zien hoe cultureel ondernemerschap eruit ziet en hoe dit uiteindelijk is vertaald in een nummer 1-hit!

Het is voor het eerst dat het orkest een dergelijk nummer onder eigen naam uitbrengt. Hiermee daagt het Metropole Orkest het kabinet Rutte uit om anders te kijken naar de wijze waarop de voorgenomen bezuinigingen op het orkest worden doorgevoerd. En laat het zien hoe cultureel ondernemerschap eruit ziet want het nummer wordt bestempeld als een potentiële nummer 1 hit.

Het Metropole Orkest, het populairste orkest van Nederland, kan een bezuiniging opvangen doordat het nu commerciële activiteiten kan gaan ontplooien. De Mediawet heeft dat soort ondernemerschap tot nu toe nooit toegestaan. Echter, de felheid en de snelheid waarmee het kabinet nu van plan is te bezuinigen zijn zelfs voor het Metropole Orkest te veel van het goede. Hiermee zou een einde komen aan wat wereldwijd door de kenners wordt gezien als één van de beste orkesten in zijn genre.

Trijntje Oosterhuis: “Het Metropole Orkest moet natuurlijk blijven want het staat garant voor onwijs veel mooie muziek en prachtige projecten. Dat heb ik aan den lijve mogen ondervinden.”

Gordon: Mijn eerste kennismaking met het Metropole Orkest was in 1989 bij het nationaal songfestival. Wat een fantastisch orkest. Dit orkest MOET blijven!”

Leonie Meijer:  Bij het Metropole Orkest denk ik meteen aan de bonus cd ‘Tussen nacht en morgen’ van Blöf. Die cd heb ik zo grijs gedraaid en ik dacht als ik toch ooit een concert mag geven met zo’n prachtig concert, dat is echt een droom. Zo’n toonaangevend orkest mag toch niet verdwijnen!

Paul de Munnik: “Wij hebben met Acda en De Munnik de afgelopen 15 jaar heel vaak met het Metropole Orkest mogen spelen. Dat is altijd een geweldige ervaring, het is heerlijk om dat grote orkest achter je te hebben. Voor Nederland moet het Metropole Orkest behouden blijven. Het orkest is de brug van lichte muziek naar popmuziek, met zulke goede muzikanten, dat mag niet verdwijnen.”