Kim-Lian van der Meij zingt titelsong Achtste-Groepers Huilen Niet

Kim-Lian van der Meij zingt titelsong Achtste-Groepers Huilen Niet
9 January 2012 cloud9music

Zangeres Kim-Lian van der Meij zingt de titelsong voor de bioscoopfilm Achtste-Groepers Huilen Niet. Kim-Lian werkt samen met haar vriend en producer Daniël Gibson (Within Temptation, Di-Rect, Leonie Meijer) om  het nummer ‘Dit pakt niemand ons meer af’ te produceren. De midtempo song heeft een prominente plek in de film en wordt door de kinderen gezongen tijdens een belangrijke scene om het kampvuur. Het is een gevoelig nummer met een dubbele lading. ‘Dit pakt niemand ons meer af’ is vanaf 27 januari beschikbaar op iTunes en alle bekende downloadportals.

Kim-Lian bracht twee jaar geleden voor het laatst een single uit. De afgelopen twee jaar heeft ze zich vooral toegelegd op musicals en op het moederschap. Momenteel is zij te zien in de musical ‘Daddy Cool’.  Het is voor haar daarom bijzonder om nu weer een solo-single uit te brengen. Kim-Lian was meteen enthousiast na het zien de film. Als moeder van twee jonge kinderen kon ze zich goed verplaatsen in het verhaal en was ze gelijk ontroerd.

Kim-Lian over de film:

Ik heb de film samen met Daniel gekeken. Het is zo prachtig gemaakt. Je voelt dat alle betrokkenen bij deze film er met liefde en vakmanschap aan hebben gewerkt. Ondanks de keiharde verdrietige realiteit, is het ook een verhaal van liefde, hoop en humor. Ik vind het een eer dat ik deze prachtige titelsong mag zingen en hoop dat deze film het succes behaald wat het verdiend!”

Achtste-Groepers Huilen Niet is een  hoopvolle, ontroerende familiefilm gebaseerd op een waargebeurd verhaal over het dappere meisje Anke. Zij zat bij de schrijver van het boek, Jacques Vriens, in de klas toen hij werkzaam was als leraar op een basisschool.

Synopsis

De stoere Akkie (Hanna Obbeek) zit in groep 8 en is helemaal wild van voetbal. Tijdens schooltijd wordt haar klas door juf Ina (Eva Van der Gucht) klaargestoomd voor belangrijke zaken als de Citotoets, het schoolkamp en de finale van het schooltoernooi. Na schooltijd gaat ze het liefst voetballen met haar klasgenoten. Het kan haar niets schelen dat Joep (Nils Verkooijen) voetbal geen sport voor meisjes vindt. Ze is er hartstikke goed in en kan Joep makkelijk aan.

Maar dan wordt Akkie ziek. Gelukkig krijgt ze heel veel steun van haar klasgenoten en Juf Ina. Ondanks het verdriet kan de optimistische Akkie het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Als het ernaar uit ziet dat ze het voetbaltoernooi moet missen, bedenkt Joep een cool plan voor haar…

Het filmscenario, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jacques Vriens, is geschreven door Karen van Holst Pellekaan (Loenatik, De Gelukkige Huisvrouw).  Van het boek Achtste-Groepers Huilen Niet zijn ruim 100.000 exemplaren verkocht. Schrijver Jacques Vriens die dit jaar zijn 35-jarig jubileum als kinderboekenschrijver viert, putte voor het verhaal uit eigen ervaring. Uitgever is Van Holkema & Warendorf (onderdeel van Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum).

Achtste-Groepers Huilen Niet wordt geproduceerd door Bijker (Harro van Staverden en David-Jan Bijker) en  Rinkel Film (Reinier Selen) in coproductie met de Evangelische Omroep en het Belgische Living Stone. De film wordt onder meer gefinancierd door het Nederlands Fonds voor de Film, het CoBO Fonds Dutch Film Works en het Vlaams Audio Visueel Fonds.

Achtste-Groepers Huilen Niet is vanaf 15 februari 2012 te zien in de bioscoop. Dutch FilmWorks verzorgt de distributie.