Osdorp Posse brengt 100 grootste hits uit als 5CD-box!

Osdorp Posse brengt 100 grootste hits uit als 5CD-box!
17 September 2012 Marc Zwart

Osdorp Posse – de eerste Nederlandstalige hip hop groep uit Amsterdam West – brengt een verzamelalbum uit gevuld met hun 100 grootste hits. De band werd in 1988 opgericht door  de neven Def P en IJsblok, waarna de broers Seda en King Arthur zich al snel aansloten bij de formatie.

Nu bijna 25 jaar en ruim 200 singles later, verschijnt het eerste verzamelalbum met hun 100 grootste hits. Het is niet zomaar een verzamelalbum;  de OP-fans mochten bepalen welke nummers er op het album kwamen te staan. Bekende hits als ‘Origineel Amsterdams’, ‘Moordenaars’ en ‘Geen Slapend Osdorp’ , maar ook hun minder bekende nummers zijn onderdeel geworden van deze top 100.

Na hun eerste album ‘Osdorp Stijl’ dat in 1992 werd uitgebracht, volgde er vrijwel ieder jaar een nieuw album van de band. Waar ze eerst niet serieus werden genomen door de media, omdat rappen in het Nederlands ‘not done’ was, werden ze later op handen gedragen toen in 1995 het album ‘Afslag Osdorp’ werd uitgebracht. Het werd hun best verkochte album waarmee ze na de heruitgave in 2009 zelf een gouden plaat status behaalden.

De groep ging in 2008 definitief uit elkaar.

Osdorp Posse top 100 is vanaf nu verkrijgbaar via Bol.com en iTunes.