Osdorp Posse laat fans Top 100 album samenstellen

Osdorp Posse laat fans Top 100 album samenstellen
13 July 2012 cloud9music

Osdorp Posse – de eerste Nederlandstalige hip hop groep van Nederland uit Amsterdam West – brengt dit jaar een verzamelalbum uit gevuld met de 100 grootste hits. Het zal niet zomaar een verzamelalbum zijn. Fans kunnen namelijk zelf bepalen welke nummers er op het album zullen verschijnen.

Vanaf maandag 16 juli kunnen fans van Osdorp Posse zelf bepalen welke nummers er op het Top 100 album zullen verschijnen. Via de website www.osdorppossetop100.nl kunnen fans hun top 10 doorgeven van alle nummers die de afgelopen 20 jaar zijn uitgekomen. Zo heeft iedereen wel een eigen favoriet dus zal er naast de bekende hits als ‘Origineel Amsterdams’, ‘Moordenaars’ en ‘Geen Slapend Osdorp’ voor ieder wat wils op dit album staan. In bijna 20 jaar tijd is er voldoende materiaal om een echte Top 100 te realiseren, en de fans, die de band al jaren een warm hart toedragen, worden gevraagd om de samenstelling te verzorgen.

Osdorp Posse is opgericht in 1989 door de neven Def P en IJsblok, waarna de broers Seda en King Arthur zich al snel aansloten bij de formatie. Wat ooit begon als een grap groeide uit tot de eerste serieuze Nederlandstalige rapgroep. Na hun eerste album ‘Osdorp Stijl’ dat in 1992 werd uitgebracht, volgde er vrijwel ieder jaar een nieuw album van de band. Waar ze eerst niet serieus werden genomen door de media, omdat rappen in het Nederlands ‘not done’ was, werden ze later op handen gedragen toen in 1995 het album ‘Afslag Osdorp’ werd uitgebracht. Het werd hun best verkochte album waarmee ze na de heruitgave in 2009 zelf een gouden plaat status behaalden.
De groep ging in 2009 definitief uit elkaar.

Ook medeoprichter Pascal Griffioen (Def P) is erg blij met dit initiatief: “Mooi om te zien dat de O.P. na 23 jaar nog steeds iets te weeg brengt. Ik hoop dat de fans er een goed verzamelabum van zullen maken”.

De ‘Osdorp Posse Top 100’ zal op 14 september worden uitgebracht via Cloud 9 Music.