Succes Triggerfinger leidt tot compleet album: Acoustic Dance Sessions

Succes Triggerfinger leidt tot compleet album: Acoustic Dance Sessions
19 September 2012 Marc Zwart

Dit voorjaar bestormde de band Triggerfinger de charts met de akoestische versie van het nummer ‘I Follow Rivers’ (Lykke Li). De band coverde de single bij Giel op 3 FM en gaf het origineel van Lykke Li en de remix van The Magician al snel een succesvol vervolg in de hitparades. Dit succes leidt tot een compleet album ‘Acoustic Dance Sessions’ waarop bekende Dance tracks in een akoestisch jasje worden gestoken door verschillende Nederlandse artiesten. Vandaag gaat de eerste single van dit album in release. Torre Florim (De Staat) bewerkte het bombastische ‘Firestarter’ van de Prodigy tot een gevoelige akoestische ballad.

Bekijk HIER de videoclip van Firestarter door Torre Florim (De Staat).

Acoustic Dance Sessions
Acoustic Dance Sessions telt maar liefst 12 compleet nieuwe opnames en vormt een uniek verzamel album voor alle muziekliefhebbers.
Naast de ‘Firestarter’ van Torre Florim (De Staat) brengt de wereldwijd bekende metal band Epica hun uitvoering van ‘Happiness’ (Alexis Jordan) en covert Wouter Hamel ‘212’ van Azealia Banks op geheel eigen wijze. Chris Hordijk maakt van ‘Domino’ (Jessie J) een versie die zelfs de grootste commerciële dance-pop hater schitterend zal vinden.
Naast al deze nieuwe opnames bevat het album ook nog eens 4 bonus tracks met no.1 hits van Triggerfinger, Sandra van Nieuwland, Milow en Miss Montreal.
Acoustic Dance Sessions gaat op vrijdag 5 oktober zowel fysiek als digitaal in release.