Jaap de Witte doet noodgedwongen stap terug

Jaap de Witte doet noodgedwongen stap terug
8 January 2013 cloud9music

Vandaag is het nieuws naar buiten gebracht dat Jaap de Witte  zijn aandeel in 3JS noodgedwongen moet verkleinen. Concreet houdt dat in dat hij niet meer als gitarist op het podium te zien zal zijn. Jaap de Witte had al geruime tijd last van de pezen in zijn handen die hem het gitaarspelen op het hoogste niveau onmogelijk maken.

Na eerder operaties te hebben ondergaan en langdurige intensieve therapie te hebben gehad, moet hij nu toch een stapje terug doen. 
Jaap neemt afscheid van de fans tijdens de theatertour ‘Bronnen’. Na de tour blijft hij nog wel betrokken bij het creatieve proces rond 3JS; zoals het mede-schrijven van de songs zo blijft hij zijn stempel drukken op de cd’s die in de toekomst van het trio zullen verschijnen.

Zijn rol als gitarist bij de optredens van 3JS wordt echter na de theatertour structureel overgenomen door zijn zoon Jan.  Jan de Witte heeft al een behoorlijk muzikaal verleden als frontman en gitarist van de band Blue Velvet. Al regelmatig stond Jan de Witte op het podium met 3JS, bijvoorbeeld tijdens de optredens in Heineken Music Hall en in openluchttheater Caprera,  Bloemendaal.