Thomas Berge – Alleen Omhoog

Thomas Berge – Alleen Omhoog
8 November 2013 cloud9music

Thomas Berge rekent met zijn nieuwe single Alleen Omhoog voorgoed af met zijn verleden. Ruim twee jaar geleden is het alweer dat de nu 23-jarige Thomas Berge voor het laatst top 10 hits scoorde met singles als ´Ik vertrouw je niet meer´, ´Mijn woord´ en zijn nummer 1 hit ´Kon ik maar even bij je zijn´ (totaal goed voor meer dan 4 miljoen views op YouTube). Na een roerige periode in zowel zijn persoonlijke als zijn zakelijke leven, heeft  Thomas in 2012 schoon schip gemaakt. Deze periode viel hem zwaar, maar leverde vooral inspiratie op voor deze single en het in februari 2014 te verschijnen album ´Berge Verzet´. Alleen Omhoog gaat vandaag zowel fysiek als digitaal in release.

Alleen Omhoog is een Nederlandstalige bewerking van de megahit Impossible. De tekst is door Thomas en Edwin de Groot geschreven. De single werd door laatstgenoemde geproduceerd in samenwerking met Marcel Fisser en Edwin van Hoevelaak. Impossible kwam oorspronkelijk in 2010 uit in twee versies van zangeres Shontelle en van zanger James Arthur. Het liedje werd in beide versies een regelrechte wereldhit met in totaal ruim 1 miljard views op YouTube.

De Nederlandstalige tekst heeft een persoonlijke lading voor Thomas, die van oorsprong Chiel Ottink heet: Het nummer gaat over dingen achter je laten, opnieuw beginnen, een frisse start. Eigenlijk wat mij het afgelopen jaar is overkomen. Maar in principe is het een krachtig nummer geworden waarmee heel veel mensen zich kunnen identificeren. Veel mensen hebben in hun leven wel iets soortgelijks meegemaakt als ik. Dit nummer geeft kracht en heeft als belangrijkste boodschap dat er altijd hoop is en je nooit moet opgeven. Er is maar één weg en die is alleen omhoog.

In de videoclip is Thomas te zien in een gevecht. Hij probeert letterlijk af te rekenen met een voor hem onzichtbare tegenstander. De videoclip van Alleen Omhoog is vanaf aanstaande maandagochtend exclusief te zien op Telegraaf.nl later op de dag is de clip ook via YouTube te bekijken.

Thomas is momenteel druk aan het schrijven samen met bekende en minder bekende namen aan zijn meest persoonlijke album tot nu toe. De sound wordt een verfrissende mix van catchy uptempo popsongs afgewisseld met krachtige ballads met als inspiratiebronnen acts als Train, Maroon 5 en Robbie Williams.

De grootste hits uit zijn 10-jarige carrière en de nummers van zijn nieuwe album ‘Berge Verzet’ vormen de basis voor een splinternieuwe theatertour. AT Theater zal deze gaan boeken voor het seizoen 2014-2015.

Alweer tien jaar is Thomas Berge niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. De switch van volks naar popmuziek wordt gemaakt in 2009 als Thomas meedoet aan het programma ‘De Beste Zangers Van Nederland’ en daar zijn versie zingt van het nummer ‘Kon ik maar even bij je zijn’. Het nummer wordt uitgebracht als single en staat binnen no time op de eerste plaats van de Single Top 100. Hij ontvangt er zelfs een Gouden Award voor. Ook het gelijknamige album, waarop ook de top 10-hits ‘Ieder Moment’ en ‘Ik vertrouw je niet meer’ staan, haalt de top 10 van de Album Top 100. Een jaar later verschijnt het album ‘1221’ waarvan de singles ‘Mijn woord’ en ‘Niets is onmogelijk’ ook beiden de top 10 behalen, evenals het album zelf. 2012 werd het jaar van de bezinning. Thomas nam afscheid van zijn huidige management en tekende in juli 2013 een overeenkomst met muzieklabel Cloud 9 Music.