Leonie Meijer maakt verrassende muzikale uitstap naar Hardstyle

Leonie Meijer maakt verrassende muzikale uitstap naar Hardstyle
31 March 2014 cloud9music
Leonie Meijer maakt verrassende muzikale uitstap naar Hardstyle

De Nederlandse zangeres Leonie Meijer is samen met harder styles pioneer The Prophet de studio ingedoken om een track op te nemen. Het nummer met de titel “Make me Stay” ging 31 maart als single in release en staat op het eerste studioalbum LOUDER van The Prophet. De tekst en melodie van “Make me Stay” zijn  geschreven door Leonie Meijer en de single is geproduceerd door The Prophet en Noisecontrollers. Zowel de single “Make Me Stay” als het complete album LOUDER zijn reeds te bestellen via iTunes.

Leonie Meijer over de samenwerking: “Dov vroeg persoonlijk of ik met hem wilde samenwerken en dat gaf mij een enorme uitdaging. Onze muziekstijlen liggen weliswaar ver uit elkaar, maar toen we samenwerkten, was daar helemaal niets van te merken: Dov gaat vol voor zijn muziek en die passie delen we met elkaar”.

Singer / songwriter Leonie Meijer heeft twee Nederlandstalige popalbums uitgebracht “Los” en “Luister Maar” die beiden in de iTunes Top 10 belandden. De komende weken is ze iedere donderdagavond te zien in het Tv-programma Expeditie Poolcirkel op RTL 5. Als songwriter ontving Leonie twee platina awards voor haar bijdrage aan de Kinderen voor Kinderen albums ‘Hallo Wereld’ en ‘Klaar voor de start’ en schreef ze onlangs een liedje voor Jada Borsato: ‘Als jij maar van me houdt’.

Muziek is als een tweede natuur voor Dj/ Producer The Prophet, hij is al 25 jaar actief in de muziekscène en heeft al met tientallen artiesten samen gewerkt. In 2002 startte Dov Elkabas (The Prophet) zijn eigen harder styles label ‘Scantraxx’. Onder dit label tekende hij Dj’s als Headhunterz, Wildstylez en vele anderen toen zij nog niet ontdekt waren.

Het creëren van dit debuutalbum was een emotionele uitdaging voor The Prophet. De sound moest een gevoel uitdragen die perfect bij The Prophet aansluit. Limitless, Overruling, Unstoppable, Distorted, Epic en Raw vormen precies het enige echte gevoel waar The Prophet voor staat, wat hij voelt en wie hij is, namelijk: LOUDER. Voor zijn debuutalbum LOUDER werkte hij behalve met Leonie Meijer en Noisecontrollers ook samen Rob Gee.

LOUDER ging op 4 april zowel digitaal als fysiek in release. Het album is reeds te bestellen via deze link.