Thomas Berge – Berge Verzet

Thomas Berge – Berge Verzet
21 February 2014 cloud9music
Thomas Berge - Berge Verzet

Gary Barlow is enthousiast over het nieuwe album van Thomas Berge!

– You have a good album on your hands, and your version of  ‘Rule the world’ sounds excellent! –  mailt Gary Barlow naar Thomas Berge nadat hij hem zijn nieuwste album ‘Berge Verzet’ had gestuurd. Thomas Berge maakte voor dit nieuwe popalbum een bewerking van het  Take That liedje ‘Rule The World’, één van Thomas’ favoriete popnummers. De uitvoering van Thomas Berge staat onder de titel ‘Nooit te laat’ op ‘Berge Verzet’, dat vanaf vandaag zowel fysiek als digitaal verkrijgbaar is.

‘Nooit te laat’ is één van de elf albumtracks op het Nederpop album. Voor de totstandkoming van dit album schreef Thomas Berge samen met bekende singer/songwriters als Jan Dulles, Christon Kloosterboer en Leonie Meijer. Thomas produceerde dit album grotendeels zelf samen met Edwin van de Hoevelaak.

“Berge Verzet” is verkrijgbaar via “Berge Verzet” is verkrijgbaar via iTunes, Bol.com en thatsentertainment.nl

Het tiende album van Thomas Berge is zijn meest persoonlijke album tot nu toe geworden. Reden voor hem om alle 11 tracks persoonlijk toe te lichten:

1.       Alleen Omhoog – In het beginstadium van het album waren we nog aan het zoeken naar de Thomas Berge 2.0 sound. Edwin van Hoevelaak, met wie ik het album samen heb geproduceerd, kwam op een dag de studio binnen  met de cd-single ‘Impossible’ van James Arthur. Ik was meteen verkocht;  dit was de sound waar ik naar zocht voor de eerste single!  We zijn er meteen mee aan de slag gaan en inmiddels is de clip al meer dan 250.000 keer bekeken via  YouTube.

2.       Zonder jou (Voor jou alleen) – Deze track kregen we opgestuurd van Christon Kloosterboer, de zanger van de rockband Rigby en componist en tekstschrijver  Tjeerd van Zanen. Tijdens de eerste luistersessie bij Cloud9 Music was ik meteen enthousiast. Het herkenbare fluitje en de opzwepende melodie en productie maken het nummer heel aanstekelijk. We waren het er unaniem over eens dat dit de tweede single moest worden.  De bijbehorende clip is sinds vandaag te zien op YouTube.

3.       Morgen – Dit is één van mijn favoriete songs van het album geworden! Iedereen in mijn nabije omgeving wordt er meteen ontzettend vrolijk van. Qua tekst heb ik geprobeerd een positief gevoel over te brengen. Wat vandaag niet is, komt misschien morgen wel!

4.       Zonder haar – In deze track, die door Jan Dulles is geschreven, heb ik meer uit mijn stem moeten halen dan ik ooit eerder had gedaan. Een pittig nummer om in te zingen, maar heerlijk om naar te luisteren. Prachtige melodie en tekst! Thanks Jan.

5.       Wat ik voel voor jou – duet met  Yvonne Coldeweijer

Yvonne, what can i say! Bijna alle Nederlandse zangeressen hadden al duetten gezongen en ik wilde juist graag wat anders; een combinatie die niemand van tevoren aan zag komen. Ik kende Yvonne uiteraard vooral van haar ex alter- ego Keet en hoorde dat ze wat anders wilde doen. Een heel moedige stap in deze tijd om iets vertrouwds achter je te laten en je richting in muziek om te gooien. Dat sprak mij heel erg aan in Yvonne en samen schreven we de tekst en ik kan niet anders zeggen dat ik onwijs trots op haar ben!

6.       Onverwoestbaar – Deze song heb ik samen met Juno Jimmink en Leonie Meijer geschreven tijdens één van de heetste dagen in de zomer van 2013. De kracht van deze song zit hem in het feit dat het door drie jonge mensen geschreven is.  Daardoor heeft het de feel en de drive gekregen zoals het nu op cd staat. Het is een song die we geschreven hebben alsof we in een uitverkochte Amsterdam Arena stonden. Uiteraard hoop ik dat ik hem daar ooit nog eens mag zingen! 🙂

7.       Kijk om je heen – Het nieuwe team van Jeroen Niessink en ik hebben beiden een roerig  jaar achter de rug. Daardoor hebben we even het contact met elkaar verloren. Maar ik heb toch de telefoon gepakt en al snel zaten we weer aan de keukentafel oude verhalen op te halen. Met Jeroen schreef ik  ‘Kijk om je heen’ in mijn achtertuin. Wat is het te gek geworden en wat ben ik dankbaar dat wij weer met elkaar werken!

8.       Nooit te laat – Deze Nederlandse hertaling van het nummer ‘’Rule the world’’ van Take That. Vorig jaar draaide ik het nummer grijs in de auto als ik naar een optreden reed . Out of the blue kwam Edwin van Hoevelaak met de suggestie om een Nederlandse versie op dit nummer te maken, omdat hij het zo’n geweldig liedje vond. Wat hij niet wist, was dat het één van mijn favoriete nummers ooit is!

Via een wederzijdse kennis van Gary Barlow, die het origineel samen met de andere mannen van Take That heeft geschreven, heb ik mijn ingezongen Engelse versie en de rest van mijn album opgestuurd om aan Gary te laten horen. Gary reageerde vrij snel met een enthousiast bericht terug : “You have a good album on your hands, and your version of Rule the world sounds excellent!”

Met deze woorden in mijn achterhoofd heb ik de Nederlandse versie ingezongen en zal ik vanaf nu ‘Nooit te laat’ met een speciaal gevoel zingen tijdens optredens!

9.       Licht uit – Deze song is geschreven samen met Marcel Fisser en Edwin de Groot.   Jan Dulles heeft er uiteindelijk een waanzinnige tekst op geschreven die de energie van het liedje goed weerspiegelt.

10.   Alles komt goed –Veel van singer/songwriters waar ik mee heb geschreven voor dit album kende ik nog niet goed persoonlijk. Maar de klik met Christon Kloosterboer en Martijn Spierenburg ( Within Temptation) was er vrijwel meteen. Eigenlijk had ik rond de tijd van de co-write met hen nog geen liedje voor mijn vrouw Myrthe geschreven. In wat mindere tijden zei Myrthe altijd tegen mij: Alles komt goed. Dat heb ik als basis gebruikt voor deze track en binnen twee uur hadden we de song en tekst af.

 

11.   Kleine Vent – Met recht en trots kan ik zeggen dat dit het meest emotionele, oprechte en eerlijke lied is wat ik ooit heb gezongen. Samen met Leonie Meijer  in mijn achtertuin ontstond deze song en wat ben ik er trots op! Tijdens het inzingen ben ik een paar keer weggelopen puur omdat ik het niet trok. Toen ik de kracht bij elkaar verzameld had om het in te zingen stond ‘Kleine Vent’ er in één keer op. We hebben er daarna niks meer aan gedaan, dit is mijn juweeltje voor mijn zoon Jack.J