Hill Valley – How Do You Do

Hill Valley – How Do You Do
11 September 2015 cloud9music
Hill Valley - How Do You Do

De popklassieker ‘How Do You Do’ lijkt opnieuw klaar te zijn om de hitlijsten te veroveren. De band Hill Valley met Bjørgen van Essen ( Only Seven Left) als zanger heeft de wereldhit uit 1971 van Mouth&MacNeal een complete metamorfose gegeven. De single is geproduceerd door niemand minder dan Martijn Spierenburg (Within Temptation).

Martijn: Het leuke aan goede nummers is dat je ze op verschillende manieren kunt uitwerken en dat ze dan nog steeds overeind blijven staan. Omdat de originele versie van dit nummer in zo’n andere hoek zat als de richting die we hebben gekozen, was het een interessante uitdaging om te kijken of dat zou gaan lukken. Bjørgen heeft een frisse stem en mede dankzij zijn ervaring als zanger bij “Only Seven Left” is hij in staat gebleken om het juiste gevoel in de opnamen te leggen.

Het origineel werd 44 jaar geleden geschreven en geproduceerd door Hans van Hemert en behaalde de hoogste positie in de Hot 100 Billboard in de Verenigde Staten en verkocht meer dan 1 miljoen exemplaren. Ook werd de song naast Nederland en Amerika een hit in Canada, Denemarken en Nieuw Zeeland. Van Hemert is nog steeds bijzonder trots op ‘How Do You Do’. Hans : “Omdat de single ‘Hey You Love’ van Mouth&MacNeal een top 10-hit werd, mocht ik een album maken met het duo. In de repertoire en marketing vergadering van het label werd door een kleine meerderheid ‘How Do You Do’ als opvolger aangewezen. Als ik geen album had mogen maken, had ik dit nummer waarschijnlijk nooit geschreven. Het was namelijk behoorlijk afwijkend voor die tijd”.

De track ‘How Do You Do’ van Hill Valley wordt op 11 september digitaal uitgebracht op het Cloud 9 Music –label en tevens beschikbaar via Spotify en Apple Music.