Junior Songfestival-winnares Rachel Traets heeft geen tijd voor ‘lover’

Junior Songfestival-winnares Rachel Traets heeft geen tijd voor ‘lover’
19 January 2015 cloud9music
Junior Songfestival-winnares Rachel Traets heeft geen tijd voor ‘lover’

 Rachel Traets (Winnares Junior Songfestival 2011) zingt op haar nieuwe single ‘Holding On’ over een onbereikbare liefde, een verhaal wat niet gebaseerd is op haar eigen leven want de inmiddels 16-jarige zangeres heeft weinig tijd voor de liefde. “Het is in het verleden vaak genoeg gebeurd dat ik een ‘crush’ had op een jongen en dat het helaas niet wederzijds is. Niet alleen ik heb dat meegemaakt, maar ook heel veel leeftijdsgenoten, dus dat maakt de song heel herkenbaar. Op dit moment gaat het goed in de liefde, maar door alle drukte van het zingen en school heb ik amper tijd voor een ‘lover’ ”, aldus Rachel.

De single ‘Holding on’ is de opvolger van ‘Bad Ringtone’, die wekenlang weer de hoogste regionen van De Kids Top 20 wist te behalen. In de clip bij de single zien we Giovanni Kemper, uit de finale van 2 jaar geleden van So You Think You Can Dance. Het idee om hem te vragen kwam van Shannon, de zus van Rachel.  “We zochten voor de nieuwe clip eigenlijk nog een heel spontane, leuke jongen die kon dansen en mijn zusje kwam eigenlijk met het idee om een jonge, bekende danser te vragen en zodoende kwamen we bij Giovanni uit. Uiteindelijk hebben we hem gewoon een mailtje gestuurd en voilà, nu zit hij in mijn clip!”

Rachel was 14 jaar toen zij het Junior Songfestival won met ‘Ik ben een teenager’ en scoorde daarna nog Nederlandstalige hits met ‘Never nooit’, ‘Geheim’ en ‘Knock Out’. Met de laatste 2 singles maakte zij de overstap naar Engelstalig.  Rachel : “Ik denk dat de voornaamste reden was dat mijn liedjes voor zowel kinderen als mensen van mijn leeftijd leuk zouden zijn. Buiten het switchen van taal is het verhaal van mijn songs ook toepasselijker voor mijn leeftijdsgenoten en ook wordt de muziek iets groffer en stoerder, maar wel nog steeds leuk om naar te luisteren voor kinderen. Bovendien vind ik Engels gewoon een hele mooie taal, ook om te zingen.”

Junior Songfestival collega’s Lisa, Amy & Shelley hebben inmiddels als O’G3NE door hun succesvolle deelname aan The Voice of Holland het kinder-imago van zich afgegooid en zich gepresenteerd als volwassen meidengroep. Rachel wordt volgend jaar 17 en staat zeker ook open voor een dergelijke uitdaging. Rachel : “Voorlopig heb ik nog geen plannen om de ‘nieuwe Rachel’ te gaan presenteren in The Voice of een andere show, maar of het ooit nog gaat gebeuren in de toekomst zal ik niet uitsluiten.

 

http://www.racheltraets.com/

https://www.facebook.com/rachel.traets.54/

https://twitter.com/racheltraetzsa/