Nick & Simon openen tentoonstelling in De Fundatie

Nick & Simon openen tentoonstelling in De Fundatie
18 September 2015 cloud9music

Nick & Simon hebben het eerste exemplaar van hun nieuwe studio-album OPEN uitgereikt aan museumdirecteur Ralph Keuning. Keuning, directeur van museum De Fundatie, ontving het album van Nick & Simon tijdens de perspresentatie van de gelijknamige expositie in zijn museum. De OPEN-expositie bestaat uit twaalf kunstwerken van acht Nederlandse beeldend kunstenaars die zich hebben zich laten inspireren door nummers afkomstig van het nieuwe Nick & Simon album. OPEN is alweer het zesde studio-album van het succesvolle duo en bevat 14 nieuwe Nederlandstalige tracks. OPEN is vanaf vandaag zowel fysiek als digitaal verkrijgbaar via o.a. iTunes, Spotify, Bol.com en That’s Entertainment.  

Op vrijdag 2 oktober vindt de live albumpresentatie plaats in de intieme setting van Rock- en Poptempel Paradiso Amsterdam. Begin deze maand bracht uitgeverij New Skool Media ook een unieke eenmalige editie uit van dé ‘Nick & Simon’, een glossy magazine.

David Bade/Tirzo Martha/IBB, Ard Doko, Lidy Jacobs, Joseph Klibansky, Danielle Kwaaitaal, Ans Markus, Ruud de Wild en Niels Smits van Burgst gingen ieder met één of meerdere songs aan de slag. Hun werk is tot en met 3 januari 2016 in Zwolle te zien. ‘Open’ maakt de verbinding tussen muziek en beeldende kunst.

Museum de Fundatie
Museum de Fundatie bezit en beheert een omvangrijke  collectie beeldende kunst die door voormalig Boymans directeur Dirk Hannema bijeen werd gebracht en later belangrijke aanvullingen kende met onder meer de kunstcollectie van de Provincie Overijssel. De collectie en tentoonstellingen zijn te zien op twee schitterende locaties: Kasteel het Nijenhuis bij Heino en het in 2013 spectaculair uitgebreide Paleis aan de Blijmarkt in Zwolle. www.museumdefundatie.nl