Alice Maywood en De Kraaien maken mash-up hit ‘Rio’ voor de Olympische Spelen

Alice Maywood en De Kraaien maken mash-up hit ‘Rio’ voor de Olympische Spelen
4 August 2016 cl9
Alice Maywood en De Kraaien maken mash-up hit ‘Rio’  voor de Olympische Spelen

De Kraaien en Alice Maywood zijn de studio ingedoken voor een mash-up van de bekende hit ‘Rio’ en de plaat ‘Goud’. Dit deden zij voor het tv-programma Soundcheckers van KPN Presenteert, waarin de presentatoren wekelijks een missie uitvoeren. Dit keer kreeg Saar Koningsberger de missie om op zoek te gaan naar dé hit voor de Olympische Spelen.

Saar heeft de Haagse Kraaien, bekend van hun album ‘Goud’, en Alice Maywood, één van de Maywood zusjes, weten te strikken. Het resultaat is een bijzondere samenwerking, waarbij Alice en De Kraaien de perfecte combinatie blijken. Is hét nummer voor Rio geboren? Bekijk hier de videoclip van het nummer met Alice Maywood, De Kraaien en Saar in de hoofdrol.

Of de missie van Saar nu echt geslaagd is? Dat krijgt ze vandaag te horen in een nieuwe aflevering van het muziekprogramma ‘Soundcheckers’. ‘Soundcheckers’ is elke donderdag om 16.00 uur te zien bij KPN Presenteert, voor KPN klanten op kanaal 18. Na de uitzending zijn de afleveringen ook voor iedereen tijdelijk online terug te kijken via www.kpn.com/soundcheckers

Over Soundcheckers:
Soundcheckers: In de wekelijkse muziekshow Soundcheckers laten Mattie Valk en Tess Milne, bijgestaan door Wietze de Jager en Saar Koningsberger, het hele jaar door op eigen wijze de kijker de wereld achter de muziek en de artiesten ontdekken. Zo gaan de presentatoren op muzikaal avontuur in de ‘missies’, zie je optredens van de beste artiesten en laten de gasten het achterste van hun tong laten in de interviews met een bijzondere twist. Het hele programma wordt elke week muzikaal omlijst door de Soundcheckers band.

Over De Kraaien:
Sinds 2009 veroveren Prins Clit in Paanhaam en Bernd Gansebev, samen ‘De Kraaien’, de Nederlandse bodem. Ze bestormen de podia met keiharde beats en eigenwijze teksten en dit alles op z’n Haags. De Kraaien zijn vooral bekend van de hit ‘Ik Vind Je Lekker’. In 2013 ontvingen ze hiervoor in het ochtendprogramma GIEL op 3FM een gouden plaat uit handen van Giel Beelen. De videoclip werd meer dan 5,3 miljoen keer bekeken. Na het gigantische succes van ‘Ik Vind Je Lekker’ kwamen er nog een aantal sterke opvolgers: ‘Pechvogel’, ‘Ik Wil Met Je Sexen’, ‘Rollen’ en ‘Dat Gepijpzeik’. Op 11 maart verscheen hun debuutalbum ‘Goud’, met nieuwe singles als ‘Kattenkwaad’ en ‘Pony’ . De Kraaien live zien is een unieke ervaring. www.dekraaien.nl

Over Andor van Reeven:
Andor werkt samen met Charly Lownoise en is een upcoming talent als DJ en producent. Onlangs heeft hij de hardstyle remix van de track Pony van De Kraaien geremixt in samenwerking met Charly. Op deze wijze is hij ook bij het project Rio betrokken geraakt. Andor: wat een super gave ervaring om met De Kraaien en Alice Maywood te mogen samenwerken. Dat smaakt naar meer!Check Andor’s official FB voor een overzicht van zijn projecten.

Bekijk hier de videoclip: