Esko en Van Klasse tekenen publishing deal met Cloud 9 Music

Esko en Van Klasse tekenen publishing deal met Cloud 9 Music
24 May 2016 cloud9music
Esko en Van Klasse tekenen publishing deal met Cloud 9 Music

Het label Van Klasse van rapper/producer Esko en Cloud 9 Music hebben een publishing overeenkomst gesloten. Het muziekbedrijf vertegenwoordigt vanaf heden het bestaande en nieuwe werk van de artiesten die onder het label vallen, waaronder Esko zelf en Josilvio. Samen met Bart van Houten richtte de producer/ rapper in 2014 het label Van Klasse op.

Esko: ‘We zijn erg blij dat we voor Cloud 9 hebben gekozen en kijken uit naar een naar een vruchtbare samenwerking’. 

Esko
De afgelopen jaren is Esko een begrip in de rapscene geworden. Hij is de medeproducer van Sevn Alias, maar zijn beats worden ook gebruikt door artiesten als Rasskultz, JayJay, Negative en Keizer. Begint 2014 zocht Esko zijn voormalige begeleider Bart van Houten op om te laten zien hoe het hem vergaan was en wat een muzikale ontwikkeling hij had doorgemaakt. De klik tussen de twee mannen was er nog steeds en ze besloten samen het een label te starten onder de naam: Van Klasse. Zijn eerste solo EP ‘Probleemkind’ ging begin 2015 in release. In zijn teksten haalt Esko de problematiek aan waar veel jongeren op straat tegen aanlopen.

Josilvio
Esko en Josilvio kennen elkaar van jongs af aan, maar waren elkaar uit het oog verloren. In 2014 kruisten hun wegen opnieuw; deze keer besloten ze om hun muzikale talenten te verenigen. Dit resulteerde in tracks als ‘Regenboog’(Latifah ft Josylvio, Keizer en Sevn Alias), ‘In de Laan’, ‘Le7nesh’,  ‘Money Stories’ en het recentelijke uitgebrachte ‘La La La’. Josylvio werkt op dit moment aan zijn album ‘Ma3seb’, dat later dit jaar in release gaat.

Van Klasse
Van Klasse is ontstaan in 2014 naar een idee van Stacey Walroud (Esko) en Bart van Houten. Een jonge talentvolle producer/rapper en een oude rot met veel ervaring. Samen hadden zij een droom, maar ieder op hun eigen manier. Stacey wil graag muziek maken en rappen. Bart wil, met zijn jarenlange radio-ervaring, talenten een kans wil geven. Van Klasse is meer dan een muzieklabel alleen. Naast rappers en producenten heeft Van Klasse ook een grafisch vormgever, een styliste, een DJ, een MC en een clipmaker in dienst. Van Klasse is boekingskantoor, platenlabel, merchandise-ontwikkelaar en grafisch ontwerper in één.

Cloud 9 Music
Cloud 9 Music opende haar deuren op 1 december 2004. De uitgeverij van Cloud 9 representeert een breed scala aan componisten, tekstschrijvers en catalogi. Armin van Buuren, Hardwell, Fedde Le Grand, W&W, Dirtcaps, Daniel Gibson (Within Temptation), Han Kooreneef (Marco Borsato), Dannic, Frontliner en Sevn Alias zijn enkele bekende namen die door de uitgeverij worden vertegenwoordigd. Door samenwerkingen met verschillende reclamebureaus is Cloud 9 op grote schaal te horen in verschillende TV-commercials, games, films en meer. Tevens vertegenwoordigt het bedrijf ook de belangen in de Benelux van uitgevers als Bucks Music, Dipiu Music, Roba Music, Downtown Music, Scorpio Music, Just Isn’t Music (Ninja Tune) en vele anderen.