Hitformat Idols gaat samenwerking aan met entertainmentbedrijf Cloud 9 Music en managementbureau The Right Place

Hitformat Idols gaat samenwerking aan met entertainmentbedrijf Cloud 9 Music en managementbureau The Right Place
8 March 2016 cl9
Hitformat Idols gaat samenwerking aan met entertainmentbedrijf Cloud 9 Music en managementbureau The Right Place

 

Na acht jaar keert Idols, moeder der talentenjachten, terug op de Nederlandse televisie bij RTL 5. Iedereen tussen de 15 en 28 jaar oud maakt in het voorjaar van 2016 kans om hét nieuwe popidool van Nederland te worden.

Als vanouds worden alle deelnemers vanaf de eerste auditie op de voet gevolgd op weg naar de verwezenlijking van hun droom. Niet alleen hun zangtalent, maar ook uitstraling is doorslaggevend voor verdere deelname. Voor de winnaar van het nieuwe seizoen ligt een contract en een managementovereenkomst in het verschiet.

Voor dit seizoen hebben format-eigenaren 19 Entertainment Ltd. en Blue Circle gekozen voor een strategische samenwerking met Cloud 9 Music, het label en muziekuitgever van o.a. Hardwell, Nick & Simon en Mr. Polska. Cloud 9 Music zal in juni een album releasen van de finalisten alsmede van de winnaar en heeft tevens de optie om van de andere kandidaten singles uit te brengen.

Raymond van Vliet (Managing Director) zeer verheugd over de samenwerking; “Cloud 9 is zowel een label als een muziekuitgever en doordat er veel nieuwe songs zullen worden uitgevoerd in de liveshows en de finale zijn we zeer goed in staat om middels onze auteurs songs te leveren om vervolgens met de artiesten een succesvolle carrière te starten.”

The Right Place, het managementbureau van Mike van Dijk & René Smit zal de finalisten gaan vertegenwoordigen. “Ons bureau heeft zich de afgelopen twee jaar naast management ook toegelegd op het succesvol creëren en activeren van concepten rondom tv-persoonlijkheden. Na nauw betrokken te zijn geweest bij de start van Idols in 2002 lijkt de cirkel rond om nu ook het merk en de kandidaten na de finale te gaan begeleiden,” aldus René Smit.

‘Idols’ wordt geproduceerd door Blue Circle en zal vanaf woensdagavond 23 maart worden uitgezonden bij RTL 5.

Over de betrokken partijen:

Cloud 9 Music is een entertainmentbedrijf dat zich specialiseert in Records en Publishing. Zij vertegenwoordigen artiesten als Hardwell, Mr. Polska, Nick & Simon, 3JS, Rochelle, Jebroer en Leonie Meijer. Het bedrijf representeert tevens ruim 200 componisten zoals Armin van Buuren, Han Kooreneef, Daniel Gibson en Fedde Le Grand.

The Right Place is een managementbureau dat zich toelegt op het creëren van concepten rondom personalities. Daarbij begeleiden zij de carrières van o.a. presentatrice Evelyn Struik (RTL 4), actrice Vajèn van den Bosch (Grease/Hartbeat), topkok Herman den Blijker, healthcoach Vivian Reijs (Vivonline), presentatrice/zangeres Marlayne Sahupala (SBS6) en zijn zij actief betrokken bij campagnes rondom presentatrice Wendy van Dijk (RTL 4).

Blue Circle is de Nederlandse dochteronderneming van ’s werelds grootste televisieproducent FremantleMedia en produceert onder meer succesvolle televisieprogramma’s als Boer Zoekt Vrouw, Heel Holland Bakt, Holland’s Got Talent, RTL Boulevard en RTL Late Night.