Xerxes Naseri – Liever Alleen

Xerxes Naseri – Liever Alleen
22 April 2016 cloud9music
Xerxes Naseri - Liever Alleen

Mijlpaal voor zanger Xerxes Naseri: meer dan 3 miljoen streams en views; Derde single ‘Liever Alleen’ een feit

De eerste twee singles Jij Bent Van Mij en Geen Twijfel van de Nederlands/Perzische zanger Xerxes Naseri mogen als succesvol worden beschouwd. De singles zijn op Spotify en op YouTube in totaal meer dan 3 miljoen keer gestreamd en bekeken. De derde single Liever Alleen verschijnt vandaag  en is net als zijn voorgangers geschreven door de zanger zelf samen met singer-songwriter Nikki Dae en geproduceerd door Oliver De La Rosa.

Xerxes: “De single ‘Liever Alleen’, maar ook de clip, vertelt het verhaal van een jongen die genoeg aandacht krijgt van mooie vrouwen, maar nog geen behoefte heeft aan een vaste relatie. Hij is absoluut geen player die allemaal meiden verslindt, maar de focus in zijn leven ligt op andere dingen en daarom blijft hij voorlopig dus liever alleen”.


Zouk met catchy lines

De 22-jarige Xerxes werd geboren in Amsterdam als Khashayar Xerxes Naseri (Khashayar oftewel Xerxes was koning van het Perzische Rijk) in een muzikale familie. Zijn Perzische ouders stimuleerden hem van jongs af aan zich met muziek bezig te houden. Xerxes maakt voornamelijk een Nederlandstalige mix van zouk, soul en r&b met catchy lines en pakkende lyrics met een vette dansbare beat eronder. Een combinatie die zorgt voor een unieke mix in zijn muziek. Met zijn vaste producer Oliver Rosa is hij al ruim 8 jaar bevriend en dat zorgt naar eigen zeggen ook voor een enorme klik in de studio. “Oliver en ik zijn al jaren goede vrienden en begonnen samen muziek te maken in 2010, Nikki heb ik leren kennen via een writingsessie van mijn label en dat klikte meteen. Naast collega’s zijn we ook privé veel samen en kunnen we eerlijk tegen elkaar zijn. Volgens mij is dat het belangrijkste, dat je elkaar kunt vertellen wat goed is of juist niet”, aldus Xerxes.

 

Artiestennaam

Twee jaar geleden werd Xerxes gebombardeerd tot FunX-talent en inmiddels timmert hij naast zijn studie Rechten flink aan de muzikale weg. Hij overwoog nog even om een artiestennaam aan te nemen, maar was vrij snel overtuigd dit niet te doen. “Veel mensen hebben moeite met het uitspreken van mijn naam, maar ik denk ook dat dit juist de kracht is en dat ze mij makkelijker onthouden vanwege mijn naam. Het aantal keren dat mensen inmiddels hebben gevraagd hoe je de naam Xerxes uitspreekt is bijna niet meer te tellen, maar ze onthouden het wel daardoor”, vertelt hij lachend.

 

Samenwerkingen

Naast zijn vaste schrijfsessies met Oliver en Nikki, dook Xerxes de afgelopen tijd ook de studio in om te schrijven met o.a. Han Kooreneef (Marco Borsato), Twan van Steenhoven van The Opposites en Joost Jellema (Kenny B). Mooie namen, maar als je diep in zijn hart kijkt zou hij het liefste nog eens de studio induiken met de Zweedse hit producer Max Martin, die wereldwijde hits schreef en produceerde voor o.a. Ariana Grande, The Weeknd, Ellie Goulding, Katy Perry en Taylor Swift. “Ik denk dat ik op het gebied van songwriting veel van hem zou kunnen leren. Naar mijn mening heeft deze man een hit formule ontdekt”.