RUGGED en F1rstman zetten Urban-scène uit Zuiden op de kaart met ‘Bella’

RUGGED en F1rstman zetten Urban-scène uit Zuiden op de kaart met ‘Bella’
21 September 2018 cl9

Met de zomerse HipHop ‘Bella’ track zet de Eindhovense formatie RUGGED samen met F1rstman de Urban-scène uit het Zuiden van het land op de kaart. Het idee en de lyrics kwamen van de hand van F1rstman, die vervolgens samen met RUGGED het nummer produceerde. De release volgt op een succesvolle zomer, waarin het RUGGED samen met Partysquad ‘Back To The Club’ uitbracht en de officiële remix van ‘Hot’ op Diplo’s label Mad Decent produceerden. F1rstman deed een internationale zomertour en werkte aan materiaal voor zijn nog te verschijnen album. ‘Bella’ komt uit via ROQ ‘N Rolla Music.

RUGGED
RUGGED is een knallende formatie van twee ijzersterke DJ’s en een crowdpleasing MC. Het publiek hoort Urban sounds gecombineerd met EDM, Global Bass & Feest. De nuchtere, lokale jongens uit Eindhoven hebben internationale dekking, de muziek die ze uitbrengen wordt over de hele wereld gedraaid door collega’s als Major Lazer, Hardwell, The Partysquad, Freddy Moreira en DJ Chuckie. Daarnaast gebruiken onder andere SFB, F1rstman, Gio en Keizer hun tracks als hypemoment in hun shows. RUGGED stond eerder al op Mysteryland, Dance Valley, Latin Village, Solar Festival en Paaspop en deden internationale zomertours.

Instagram

F1rstman
Hassan Syed, beter bekend als F1rstman, komt al op jonge leeftijd in aanraking met muziek. Hij leerde op zijn zesde percussie-instrumenten te bespelen en speelde de rol van jonge Simba in de musical ‘The Lion King’. Zijn grote doorbraak komt in 2015 met de hit ‘Round & Round’. Al snel hierna volgden de hits ‘Op En Neer’ en ‘Squat’ feat. I am Aisha en Fayah. F1rstman blend zijn Pakistaanse roots met Nederlandse muziek en is daarmee niet onverdienstelijk in de Bollywood-scène. Ook in Nederland slaan zijn nummers aan en is de artiest een graag geziene gast op grote festivals en clubs.

Instagram