Broertje

BIOGRAPHY

Broertje is een rapper die opgegroeid is in Amsterdam Zuid-Oost en werd vanaf het prille begin van zijn carrière als een ware belofte beschouwd. Zijn Freestyle-video met Djaga Djaga behaalde in 2009 al één miljoen views op YouTube, wat in die tijd vrijwel niet voorkwam. Net op het moment dat zijn carrière in de lift zat, werd de rapper veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf, waardoor het een lange tijd stil is geweest rondom Broertje.

Desondanks heeft de rapper in oktober 2016 een EP uitgebracht, genaamd ‘Straight Outta Prison’. Hiermee was Broertje de eerste rapper die uit de gevangenis een muziekproject had uitgebracht. Vrijwel alle artiesten die een bijdrage hebben geleverd op dit project, zijn momenteel a-artiesten: Sevn Alias, Emms (Broederliefde), Frenna en Chivv (SBMG) droegen allen bij aan dit project.

In 2017 kwam Broertje vrij en nog geen 2 maanden later liet hij het gelijknamige nummer ‘Vrij’ los via het YouTube-kanaal van 101Barz. In deze tijd dook hij de studio bij o.a. Broederliefde, Ramiks en producer en labelbaas Esko. Laatstgenoemde wist aan het langste eind te trekken betreft een labeldeal en zodoende brengt hij onder Van Klasse zijn aankomende project uit. Dit project is uiteindelijk een EP geworden, die de naam IJskoud draagt en bevat gastbijdrages van Emms, JoeyAK, Josylvio en Bizzey. De single ‘Ik Leef’ met Josylvio werd eind 2018 al uitgebracht en heeft inmiddels 5 miljoen streams behaald op Spotify. De producties op de EP zijn afkomstig van o.a. Ramiks, Esko & Stijco. Op 12 juli zal de EP IJskoud worden uitgebracht, wat de boeken in zal gaan als de koudste zomerdag van 2019.

For more information, please contact:

Natasja Jagesar
Creative Manager
natasja@cloud9music.nl

WRITERS INFO

LATEST NEWS