Delany

BIOGRAPHY

Van jongs af aan stroomt entertainen door haar bloed; Vastberaden haar dromen na te jagen en haar naam te vestigen in de muziek heeft Delany al heel wat stappen gezet in haar carrière. Haar kracht onderweg naar succes is haar zelfstandigheid. Ze heeft een duidelijke visie, maakt haar eigen keuzes en bewandeld haar eigen pad. Ze is een bom van creativiteit en onderscheid zich als artiest door haar veelzijdigheid. Ze zingt, rapt, danst, schrijft, produceert en regisseert.

Delany was in 2016 finalist in het programma The Next Girl/Boyband op SBS. Ze zat op de Nederlandse Popacademie en besloot zich in 2018 op te geven voor het televisieprogramma House Of Talent. In dit programma werden acht talentvolle kandidaten door professionals geholpen om een kick start te geven aan hun carrière. Voor Delany betekende dit haar doorbraak bij het grotere publiek en ook in de muziekindustrie bleef ze niet onopgemerkt. In mei 2019 heeft Delany een platencontract getekend op het label 777, de platenmaatschappij van Frenna. Haar eerste singlerelease ‘Fake Love’ heeft de gouden status bereikt en met haar opvolgende releases weet ze miljoenen streams te behalen.

Haar single ‘Ik Voel Je’ is een ode aan mensen met een chronische ziekte. Op 15-jarige leeftijd werd bij Delany CVS/ME vastgesteld. Dit is een chronische vermoeidheidssyndroom waardoor ze altijd uitgeput vermoeid is en veel pijn in haar lichaam heeft. Haar jeugd was alles behalve onbezorgd en ze heeft iedere dag te dealen met de consequenties van haar ziekte maar het geeft haar ook vechtlust om voor haar dromen te gaan.

Inmiddels treedt Delany op door het hele land en gaat een langgekoesterde wens in vervulling: ze geeft haar allereerste soloshow ‘DELANY LIVE’ op 4 september in TivoliVredenburg. ”Ik ben zo dankbaar om te zien dat mijn dromen en doelen werkelijkheid worden. Ik heb de laatste jaren veel geleerd en sta op een punt in mijn carrière waarin ik veel meer van mezelf wil én kan laten zien en daarom kijk ik enorm uit naar deze show en alles dat nog komen gaat!”

 

Volg Delany op Social Media:

Instagram: Delanylb

Facebook: Delany

Youtube: DELANY

Spotify: Delany

For more information, please contact:

Natasja Jagesar
Head of creative
natasja@cloud9music.nl

LATEST NEWS