Diquenza

BIOGRAPHY

Delaney “Diquenza” Alberto was op vroege leeftijd al bezig met het produceren van beats. De producer van Antilliaanse komaf heeft zich dusdanig ontwikkelt dat hij verschillende en zeer uiteenlopende muziekstijlen eigen kan maken. Zijn persoonlijke voorkeur ligt bij het creëren van beats met afro-invloeden.

Samen met Jeugdvriend Placido “DOVGH” produceerde ze hun eerste hit ‘My Love’ . De 4x platina track behaalde meerdere nr. 1 posities in verschillende hitlijsten o.a. Dutch Single Top 100 en Spotify Top 50. Al snel volgde er projecten met o.a Frenna, SFB, broederliefde Ronnie Flex, Sevn en boef.

Na deze track is hun talent bij Frenna opgevallen en zijn Diquenza & DOVGH als één van de eerste talenten getekend in Rabby Racks & Frenna’s publishing fonds ‘777’ x Cloud 9.

Na ‘My Love’ volgen er meerdere hits en samenwerkingen zoals ‘Pull Up Game Strong’ van SBMG ft. Diquenza (Platina), ‘Don’t You Know’ van SFB (Platina) en ‘Van Mij’ van Jayh (Platina) en zijn de afro invloeden niet meer weg te denken uit de Nederlandse Urban scene.

In 2017 heeft Diquenza er daarom ook voor gekozen om samen met Frenna een EP uit te brengen genaamd “we don’t stop” die in 2018 PLATINA is geworden. Hier staan o.a. de hits ‘Vervloekt’ (4x Platina), 16 million (platina) en ‘ Walk Away Remix’ (goud) op. Diquenza is als Artiest getekend bij 777/Topnotch Label.

Ook internationaal wordt er hard aan de weg getimmerd. Zo heeft hij ook al producties op zijn naam staan voor artiesten als Muggeez, Fuse ODG, Brandon Beal, MRC en Dayson & Kwamé.

Inmiddels tellen zijn producties meer dan 150 miljoen streams.

For more information, please contact:

Natasja Jagesar
Creative Manager
natasja@cloud9music.nl

PRODUCERS INFO

– Diquenza’s producties tellen meer dan 150 miljoen streams.

– Produceert vaak samen met jeugdvriend ‘Dovgh’

– Meerdere ‘Gouden’ en ‘Platina’ platen geproduceerd

LATEST NEWS