Luc Weegels

Ik ben nu mijn voorbeeld van tien jaar geleden” zegt Luc Weegels, zanger, liedjesschrijver, componist en muzikant. Want Luc begon als rapper en was een heel ander persoon dan wie hij nu is.

Als kind is hij stil en teruggetrokken. Zijn gevoelens en gedachten verwoordt hij in gedichten en verhalen die alleen zijn moeder mag lezen. Als hij twaalf is, ontdekt hij de Amerikaanse rappers Tupac en Nas. Hiphop wordt zijn eerste muzikale liefde en zetten hem aan ook te gaan rappen. Zijn verhaaltjes en gedichten worden raps van zestien bars. Als rapper schopt hij het tot voorprogramma’s van o.a. Usher, Lil Wayne, Nas en Busta Rhymes. De weg ligt open om uit te groeien tot een van de grootste rappers van Nederland.

Alleen: dat is niet het pad dat Luc wil bewandelen. Zijn drijfveren zijn negatief, de raps gevoed door onmacht, boosheid en agressie. Hoe ouder hij wordt, hoe meer zijn maatschappelijke betrokkenheid groeit en hoe meer hij beseft dat hij het positieve moet omarmen. De jongen die ooit ziek van de zenuwen het podium op werd gestuurd, is uitgegroeid tot iemand die over zijn angst wil stappen. Moet stappen, om zichzelf te kunnen zijn en geaccepteerd te worden om wie hij echt is. Hij wil leven in het moment, niet in het verleden of de toekomst. Dus neemt Luc afstand van de muziek en de scene waarin hij opgroeide. Hij moet verder. Read More

Our roster