Lenny Gotu

BIOGRAPHY

Lenny Gotu (ook bekend als Lennycan) is een producer afkomstig uit Arnhem.  Op 15 jarige leeftijd kwam hij in contact met muziek van oa. Opgezwolle en Typhoon. Die muziek fascineerde hem zo erg dat hij na een tijd besloot zelf ook te gaan rappen. De liefde voor het maken van muziek uitte zich in het volgen van een artiestenopleiding aan de Herman Brood Academie nadat hij zijn middelbare school had afgemaakt. In deze periode begon Lenny met het produceren van beats. Hij wilde liever niet van anderen afhankelijk zijn en zelf de regie over zijn producties behouden.

Rond 2013 vormde hij samen met rappers Asa en Nif van de Wiv het collectief Wivvamilie waarvoor hij tot op heden alle producties voor verzorgt.

Lenny’s beats kunnen omschreven worden als eigenzinnig en energiek. Van pakkende melodieën en kleurrijke akkoorden tot donkere vibes en harde trap drums, aan diversiteit ontbreekt het niet. Lenny haalt zijn invloeden uit verschillende hoeken van de industrie, van Migos tot Frank Ocean. Zijn werk doet denken aan een mix van Metro Boomin, Murda Beatz, London On Da Track en Maaly Raw. Lenny kan zich moeiteloos aanpassen aan de vibe en sound van de artiest waar hij mee werkt en levert zo passende producties af.

 

For more information, please contact:

Marc Zwart
Head of creative
marc@cloud9music.nl

WRITERS INFO

LATEST NEWS