Damaru

BIOGRAPHY

Damaru, wiens echte naam Dino Canterburg is, werd geboren in Paramaribo, Suriname. Op 13-jarige leeftijd begon hij met rappen, waarna hij ook het zingen een kans gaf. Zijn zangtalenten bleken een groot succes toen hij zich bij de formatie ‘Lava Boys’ voegde. Na meer ervaring op te hebben gedaan voegde hij zich bij de ‘New Jack Boys’, waar hij opnieuw voor succes zorgde.

De Surinaamse zanger is hot in zijn geboorteland. Vooral zijn romantische song ‘Mi Rowsu’ (Mijn Roos) was razend populair. Damaru scoorde eerder al enkele grote hits in Suriname. Hits als ‘Yu Na Mi Engel’ (Je Bent Mijn Engel), ‘Hey Baby’ en ‘Sranang Koningin’. Maar niet alleen in Suriname is hij bekend. Door zijn successen heeft Damaru vaak als support act van grote sterren opgetreden. Zo opende hij het podium voor onder andere Ziggi en Fantan Mojah.

Damaru heeft al met vele artiesten samengewerkt. Zo dook hij, zowel in Nederland als in Suriname, de studio in met Jerry en Ruben van The Partysquad. Ook besloot hij om een tijdje in Nederland te blijven, om zo te werken aan zijn internationale carrière. Hij dook op in programma’s als ‘Raymann is Laat’ en ‘Dichtbij Nederland’ en probeerde zo naamsbekendheid in Nederland op te bouwen. Sinds 2009 staat de zanger onder contract bij Top Notch.

For more information, please contact:

Natasja Jagesar
Creative Manager
natasja@cloud9music.nl

WRITERS INFO

– Bekend van de hit “Mi Rowsu” met Jan Smit

LATEST NEWS