Flemming

Flemming Viguurs: geboren en getogen in de Brabantse hoofdstad ’S-Hertogenbosch.

Zijn ouders, welke enorm fan zijn van de Britse rockband Queen, gaven hem bijzijn geboorte de naam Flemming ‘Freddie’ Viguurs. Vernoemd naar de legendarische Freddie Mercury, geboren om artiest te worden.

Een bijzondere jongen met een buitengewoon stemgeluid en een brandende ambitie.

Op een jonge leeftijd begon Flemming’s passie voor muziek. hij begon in het theater waar hij in drie professionele musicals speelde: Ciske de Rat (kleine Ciske), Joseph and the amazing technicolor dreamcoat & Kruimeltje (Spijker).

Toen Flemming 14 werd kocht hij zijn eerste gitaar en leerde zichzelf gitaar spelen. Zijn tweede gitaar kocht hij samen met singer songwriter Douwe Bob. Douwe Bob ontdekte Flemming zijn talent al op jonge leeftijd en gaf hem vervolgens een hoop tips gaf over songwriting.

In 2016 won Flemming het programma Giels talentenjacht wat voor veel media aandacht en een optreden op Pinkpop zorgde. Ook zijn song Digital Age zorgde voor optredens bij o.a. RTL-Late Night.

Flemming bracht in 2019 zijn debuutalbum Black & Grey independent uit welke meer dan 3 miljoen streams telt. Ook is hij mede-auteur en zanger van ‘miss you’ by Tungevaag, Sick Individuals & MARF. Deze song staat in de charts in verschillende landen in de EU & U.S. en pakt vele radio plays wereldwijd.

Met een flinke koffer vol ervaringen met optredens op: Eurosonic Noorderslag, Festyland, voorprogramma van Suzan & Freek, voorprogramma van Teske de schepper, Paradiso, Pinkpop & als frontman van de coverband babyblue is hij meer dan ready!

Supported by:

– Suzan & Freek
– Douwe Bob
– Lucas Hamming
– Miss Montreal
– Dotan
– Pascal Jacobs
– Glenn Faria
– Glennis Grace
– Pommelien Thijs

Hij werkte o.a. samen met: Jochem Fluitsma, Ramon de Wilde, Tjeerd Oosterhuis, Paul Sinha, Adrian Persons, The Companions, Glennis Grace, Glen Faria, Arno Krabman.

Our roster